Vaxning på salong


Vissa områden kan vara svårt att vaxa själv och då är det oftast bättre att få hjälp med det på en salong, exempelvis bikinilinje, rygg och armhålor.

Innan vaxning

  • Det är viktigt att håret inte är kortare än 0,5 centimeter. Annars kan det vara svårt att få upp hårstrået då vaxet inte får ordentligt fäste. Undvik därför att raka dig 3-4 veckor innan din bokade tid.

  • Sola, bada eller smörj ej in din 24 timmar innan behandlingstid.

Under behandlingenr

Det gör ont men smärtan går snabbt över. Smärtan sägs bli mindre ju oftare du vaxar dig.

Hur lång tid behandlingen tar beror på vilket område och hur mycket hårväxt du har.

Efter behandlingen

Huden kan bli irriterad och röd. För att minska rodnaden kan du eller din terapeut applicera någon inflammationshämmande produkt på området. Tänk också att inte ta på området med fingrarna, då det finns mycket bakterier på våra fingrar.

Du ska inte sola eller använda parfym på det vaxade området på 48 timmar efter behandlingen.

Undvik inåtväxande hårstrån

Det finns hårväxthämmande krämer som du kan smörja in dig med i stället för din vanliga hudkräm i några dagar efter behandlingen. Den sägs kunna göra håret mjukare när det växer ut igen. Det finns även kräm som ska kunna hindra inåtväxande hårstrån. Om dessa krämer verkligen fungerar finns det inga vetenskapliga bevis för. 

Resultat

Ett bra resultat är när det behandlade området är hårfritt i upp till fyra veckor. Biverkningar av vaxningen kan dock vara hårsäcksinflammationer och inåtväxta hårstrån.

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2023 by Beauty & Co. Proudly created with Wix.com